DAMLA DOĞAL KAYNAK SUYU'NDAN
BİR İLK DAHA: "BİTKİŞİŞE™"

Damla Doğal Kaynak Suyu, hep bir damla fazlasını hayatımıza katmak için çıktığı yolda, bitki bazlı hammaddeden yapılmış tamamen geri dönüştürülebilir ilk içecek şişesi olma özelliğini taşıyan BitkiŞişe™'yi kullanmaya başladı.

Sapanca, Uludağ, Köyceğiz ve Elazığ'da bulunan, Türkiye'nin dört yanındaki el değmemiş doğal su kaynaklarından şişelenen Damla Doğal Kaynak Suyu, şimdi de BitkiŞişe™ (PlantBottle™) adını verdiği ve yenilenebilir kaynaklardan elde edilen ambalajıyla bir damla fazlasını sunmaya devam ediyor.

BitkiŞişe™ şeker kamışının yenilikçi bir teknoloji ile işlenmesi sonucunda elde edilen hammaddenin PET şişelerde %30'a varan oranda kullanılması ile üretiliyor. BitkiŞişe™ tamamen geri dönüştürülebiliyor.

Coca-Cola Türkiye Gazsız İçecekler Genel Müdürü Can Arcasoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “BitkiŞişe™ sürdürülebilir ambalaj inovasyonu konusunda çok önemli bir gelişme. Hem görünümü, işlevi ve verdiği his ile geleneksel PET şişe ile aynı, hem de yenilenemeyen kaynaklara olan ihtiyacımızı azaltıyor. Coca-Cola Şirketi olarak 2009 yılı itibarıyla birçok pazara sunduğumuz 25 milyarı aşkın Bitkişişe™ ile 270 bin tona yakın karbondioksit emisyonun bertaraf edilmesini sağladık. Bu rakam 57 bin aracın atmosfere yaydığı karbondioksit gazına eşdeğer. Global olarak hedefimiz ise 2020 yılına kadar kullandığımız tüm plastik şişelerimizi BitkiŞişe™ ambalajlar ile değiştirmek.” dedi.

Sürdürülebilir ambalaj alanında öncü olmayı hedefleyen Coca-Cola Şirketi, ambalajlarının toplanıp, geri dönüştürülüp, yeniden kullanılmasını sağlamak amacıyla geri dönüşüm altyapısına ve geri dönüştürülebilir ambalajlara yatırım yapıyor. Bu çabaların tümü, ambalaj kullanımındaki döngünün tamamlanmasını sağlamaya ve tüketiciler için sürdürülebilir ambalajlar üretmeye odaklanıyor.